© 2009 - avis legal
 
 
 
  • PREMIS AAMA60

Els PREMIS AAMA60 neixen amb la voluntat de poder premiar i mostrar el nostre reconeixement a totes aquelles persones, grups o entitats que han col·laborat amb l'Associació o que han tingut un paper rellevant en la història de la música. Una música emmarcada dins el pop o el rock'n'roll, fent una especial incidència, a tots aquells grups amb els quals ens hem sentit més propers, tals com Mustang, Sirex, Catinos, Tony Ronald, Gatos Negros, entre molts altres.

Uns cantants/cantantes i grups  que tan bons moments ens van fer i en fan viure, gaudint intensament la nostra joventut, en una època clarament revulsiva i remarcada per un profund canvi social i generacional, no tan sols en el món de la música, sinó en la societat en general en pràcticament tots els seus àmbits.

El lliurament dels premis AAMA60, es porta a terme en el marc de la trobada anual de socis, que permet un retrobament entre amics i coneguts, i passar una agradable vetllada enmig de la tertúlia i la música en directe de grups invitats.

 
 
 
 
 
 
 

El passat 4 de maig de 2013, un any més el “S’Agaró Hotel”, a la Platja de Sant Pol de S’Agaró va acollir el “Sopar anual de socis” i lliurament dels “Premis AAMA60”.

Francesc Pi de la Serra, Jordi Sabatés, Toti Soler i Guillermina Motta (qui a última hora va excusar la seva presencia per motius personals) van ser els merescuts homenatjats en aquesta DOTZENA EDICIÓ.

Com ja es tradicional, desprès del sopar, l’aparició dels “pastissos discogràfics” (que varen tenir l’èxit acostumat) va ser el tret de sortida a una llarga sessió de fotos amb els musics, i de signatura d’autògrafs.

El lliurament de trofeus va començar amb unes noves categories:

“Al fan desconocido” es va atorgar a Josep Mª Vila qui sense tenir ni idea d’anglès se’n va anar a Anglaterra a veure una actuació de The Shadows, i no solament va portar a terme el seu propòsit, sinó que va aconseguir fer-se fotos amb tots i cada un d’ells.

Per la seva condició de “Col·leccionista dels Beatles” a Jaume García (el nostre secretari), i al “Col·leccionista de col·leccionistes” en Narcís Darné. Ningú millor que ell per personificar aquest món dels “bojos” pel vinil.

I van seguir els premis “grossos”: Jordi Sabatés, Toti Soler i Francesc Pi de la Serra desprès d’agrair de paraula la invitació i els premis rebuts, varen voler fer material els seu agraïment de la millor manera que podien fer-ho; amb la seva musica.

Jordi Sabatés va interpretar als teclats un sempre celebrat “Moon river”, i va compartir desprès uns blues amb Quico i la seva guitarra. Toti Soler per la seva part va interpretar una peça a la guitarra amb el seu personal estil.

I encara, Sabatés, aquesta vegada al piano, ens va delectar amb unes pinzellades de ragtime/woogie boogie que varen començar a “moure” l’ambient.

ELS GEISERS de Granollers van tancar la festa, amb un repertori que combinava els temes instrumentals de The Shadows, amb els èxits de Cliff Richard o dels Teen Tops i que varen fer ballar als assistents fins ben entrada la matinada

 

 

El passat 5 de maig del 2012 a l'hotel “S’Agaró Hotel” a la Platja de Sant Pol de S’Agaró, de nou es va celebrar el “Sopar de Socis”, en la seva onzena edició, i amb un cartell molt atractiu: “Los 5 Diablos”, “Grup de Folk/Falsterbo 3” i “Màquina!” on acabat el sopar van fer la seva aparició els ja tradicionals pastissos “discogràfics” amb el èxit acostumat.

Desprès el conjunt gironí “LOS 5 DIABLOSvan ser els primers a rebre el merescut homenatge, els trofeus i els aplaudiments dels assistents. En representació de “FALSTERBO 3” i del “GRUP DE FOLK”, Montse Domenech, Eduard Estivill i Jordi Pujol varen recollir els corresponents trofeus.

I finalment els cinc components presents de “MÀQUINA!” (Jordi Batiste, Enric Herrera, Emili Baleriola, Carles Benavent i Salvador Font) presentats per Alex Gomez-Font (autor dels llibres sobre “Zeleste” i la musica laietana) varen rebre els seus.

Llorenç Frigolé de "Los 5 Diablos”, Eduard Estivill de “Falsterbo 3” i Jordi Batiste de “Máquina!” varen tenir paraules d’agraïment per la invitació i els premis rebuts.

Acabada l’habitual sessió de fotos i signatura d’autògrafs per part dels homenatjats, “Falsterbo 3” van fer una curta actuació on no hi va faltar el seu millor tema “Puff, era un drac màgic” que va ser corejat per tots els assistents de manera entusiasta. Els components de “Màquina!” per la seva part varen pujar a l’escenari per interpretar un parell dels seus temes més coneguts, com van ésser “Look away our happiness” i “Why” demostrant que segueixen estan en plena forma individual i col·lectiva.

La festa va acabar amb l’actuació del grup “SHADOWS SCHOOL” de Girona, on hi ha dos antics components de "Los 5 Diablos”, i que aquesta nit varen comptar amb la col·laboració del cantant Blas "El Adamo gerundenses" (ex-component del grup Setson) i de dos antics components del grup “Los Barlaks” de Tordera (Maresme). Les seves interpretacions van fer ballar i gaudir de la música als assistents fins ben entrada la matinada.

 

El dissabte 8 de maig de 2010, novament en el mateix indret de l'any anterior, el “S’AGARÓ HOTEL” de S’Agaró es va celebrar el “Sopar Anual de Socis” i el lliurament dels “Premis AAMA60” que aquest any arribaven a la seva DESENA EDICIÓ.

Una celebració que ha estat portada a terme amb il·lusió i entusiasme per part de tots el membres de la junta directiva de l'AAMA60, i que s’ha pogut fer realitat any rere any gracies a la participació i assistència de socis i amics, que molts d'ells amb una gran fidelitat i participació han estat present amb nosaltres.

Els quatre components originals de “LOS CHEYENES” (Robert Vercher, cantant i guitarra solista, Josep Maria Garcés, guitarra rítmica, Josep “Joselín” Vercher, baix, i Ramón Colom, bateria) varen assistir emocionats al merescut homenatge que se’ls va retre per la seva aportació musical i estètica a aquells mítics anys seixanta. 

Dissortadament per problemes d’agenda i salut no va estar possible la presencia de cap dels components de LA TRINCA, tot i que en el cor de l’organització i de la gent, si que van ser-hi presents.

També a Javier de Castro, historiador i musicòleg, se li atorgà un merescut trofeu per la seva tasca al cap de la secció musical de “Editorial Milenio” i pels seus nombrosos articles i llibres relacionats amb la cultura pop dels anys seixanta (els més recents i celebrats: “Los Beatles. Made in Spain” i “Los Sirex”)

Desprès dels habituals parlamentes d’agraïment per part dels guardonats, i de les ja tradicionals sessions de fotos i de firma d’autògrafs, varem poder gaudir de la actuació dels nostres amics “SHADOWS SCHOOL” de Girona.

El grup SHADOWS SCHOOL, no només varen fer ballar a la majoria dels assistents al sopar de celebració, sinó que gentilment varen cedir instrumental i protagonisme als invitats de la nit, LOS CHEYENES, permetent-nos així viure una inoblidable “jam-session”, a la que es van afegir col·laboradors de luxe com SALVADOR ESCRIBÀ (cantant de “La Salseta del Poble Sec”) o ENRIC ÀGUILA (el nostre President.)

 

Dissabte 25 d’abril de 2009: IX edició del “Sopar Anual de Socis” i lliurament dels “Premis AAMA60”.  Aquest any i en un escenari nou (el “S’AGARÓ HOTEL” de S’Agaró), l’homenatge es va fer al conjunt “LONE STAR”, tot un símbol del pop de casa nostra.

Si bé per problemes de darrera hora ni Sebastià Sospedra ni Jerónimo Martínez varen poder venir, sí varem poder gaudir de la presencia del tàndem estel·lar Pere Gené/Joan Miró, i també de qui va ser el baixista del grup a la ultima etapa: Jaume Rivera.

Acabat el sopar, amb les llums apagades i als sons de “Adelante!” va aparèixer un espectacular pastís que va encetar una llarga sessió de fotos amb els músics, i la consegüent signatura d’autògrafs.

Després de l’enrenou, finalment es va poder procedir a l’entrega de trofeus:

A Xavier Castillón del diari “El Punt” pel seu constant i desinteressat suport a la nostra associació tots aquests anys, i als altres components de “LONE STAR” per la seva labor en pro de la bona musica al llarg del seu gairebé mig segle d’existència.

Pere Gené va donar les gràcies en un emotiu parlament, i Joan Miró va fer-ho amb la guitarra interpretant-nos un electritzant blues. Ens congratula veure i escoltar, com els talents que han format part de grans grups com poden ésser en aquest cas LONE-STAR, continuen demostrant la seva brillant professionalitat i entusiasme per la música.

Amb l’actuació d'Els Vampirs de Palafrugell que varen fer ballar una bona estona a la concurrència, es va tancar una celebració especialment emotiva tota vegada, que aquest any celebràvem el desè aniversari de la nostra associació. ¡Per molts anys!

 

La nit del 10 de Maig del 2008 varem tornar a l’HOTEL MIRALLAC de Banyoles amb motiu del nostre sopar anual de socis i lliurament dels VIII premis “AAMA60”.

Com és ja habitual, acabat el sopar, es va passar a lliurar els trofeus que aquest any varen ser per:

El DUO JUVENT’S recent i feliçment retrobat.Si fa tres anys ja varem tenir amb nosaltres en Jesús Lardín (meitat del “duo”), en aquesta ocasió varem poder contar amb la presencia del “duo” al complert.

El mestre ALFRED DOMENECH per una trajectòria musical difícilment igualable (com a director musical de RNE i TVE; com a director dels festivals de la cançó del Mediterrani, de Benidorm, de Viña del Mar, de Mallorca o de la OTI entre altres;  o col·laborant en les seves múltiples facetes de compositor, arranjador, pianista i director, amb el bo i millor del pop nacional e internacional (Duo Dinámico, Los Mustang, Los Salvajes, Dyango, Adamo, Gilbert Becaud, Shirley Bassey, Josep Carreras, i molts altres).

El conjunt WOODY WALTER "VUELVEN LOS PÁJAROS MÁS LOCOS QUE NUNCA" autèntics pioners del pop nacional, que des de fa deu anys tornen a estar al peu del canó fent honor al títol del seu recent CD “Más locos que nunca”. Un grup de bons amics, grans músics i agradables persones, que hem tingut la sort de poder comptar amb ells en aquesta trobada anual de la nostra associació.

Desprès de que els tots els homenatjats poguessin dir la seva, agraint els premis, varem poder gaudir de una brillant actuació del DUO JUVENT'S recreant els seus èxits de sempre, per acabar amb uns extraordinaris “Woody Walter, vuelven los pájaros más locos que nunca" que feren ballar a la majoria dels assistents fins a ben avançada la matinada.

Sempre ha existit una estranya relació entre la pluja i la nostra associació. Tant si és estiu com hivern, tant si es tracte del “guateque” com del sopar anual de socis, la pluja acostuma a participar puntualment en quasi tots els nostres actes.

Per això semblava una autentica provocació fer coincidir la nit del sopar amb la festivitat de Sant Pere Regalat (diu la tradició que “si plou per Sant Pere Regalat, plou quaranta dies de comptat”). Fos pel que fos, els resultats no pogueren ser millors: no només varem passar una vetllada fantàstica, sinó que acabarem amb la amenaça de sequera que tant preocupava. Som els millors!

 

La nit del 17 de Març de 2007 (una vegada més als salons del “Eden Roc” de Sant Feliu de Guíxols) es va celebrar la VII edició dels premis “AAMA60” i el sopar anual de socis.

Desprès del parèntesi obligat de l’any passat, quan el presumpte homenatjat (el Sr. Josep Guardiola) a ultima hora ens va deixar plantats, demostrant així que a vegades alguns “ídols” no saben estar a l’alçada dels seus admiradors, aquest any tot tornava a la normalitat amb la presència de SALVADOR ESCAMILLA i GABY “Salvaje” ALEGRET.

Acabat el sopar, es va passar al lliurament dels trofeus:

A un sorprès Jaume Garcia, per la seva inestimable labor com a secretari de la nostra associació al llarg de tots aquests anys. Als amics de l’associació “F.A.N.S.” d’Olot per la seva contribució a la difusió i promoció de la música d’aquesta dècada insuperable. Als representants de les discoteques/sales de festes més populars de Sant Feliu i Platja d’Aro d’aquells anys (“LAS VEGAS”, “CLIPPER”, “RIVER”). Al conjunt “ELS VAMPIRS” de Palafrugell per la seva trajectòria musical als anys 60, i la seva desinteressada col·laboració amb la nostra associació.

I per acabar els premis “grossos” de la nit:

A SALVADOR ESCAMILLA, que després d’agrair d’invitació i el premi amb un emotiu parlament, va demostrar que amb el micròfon a la mà encara segueix sent el de sempre, i fins i tot ens va interpretar tres cançons del seu CD “De pel·lícula!”.

A GABY ALEGRET solista i líder del conjunt “LOS SALVAJES” que també va tenir paraules d’agraïment per l’invitació i el premi, i que també va acabar interpretant tres cançons  (“Johnny B. Goode”, “Soy así” i “Palabras”) acompanyat pels Vampirs.

Desprès de les habituals sessions de fotos i signatura d’autògrafs entre assistents i els que van rebre el premi, el grup de Palafrugell, ELS VAMPIRS varen fer sortir a ballar un bon nombre dels dos cents quinze assistents, amb les seves versions dels Creedence Clearwater Revival, Roy Orbison o de The Shadows, entre d'altres peces molt conegudes per part de tots els assistents al sopar de celebració d'aquest any, i tot plegat, fins a dos quarts de tres de la matinada quan es va donar per acabada la festa.

 

El dia 16 d’abril de 2005, va ésser la data escollida pel lliurament de la sisena edició dels “Premis AAMA’60”, que va tenir lloc en el decurs del corresponent “Sopar de Socis” celebrat a l’Hotel Eden Roc de Sant Feliu de Guíxols. Dues-centes quaranta set persones es varen reunir per tributar-li un emotiu homenatge a TONY RONALD, que va venir acompanyat per la quasi totalitat del seu grup habitual, i per retre-li homenatge a la seva llarga i triomfal carrera musical.

Al llarg de la nit es van lliurar dos trofeus més: L’un a favor d’en SANTI PICÓ (acompanyant habitual de Tony Ronald en aquests darrers temps) com a reconeixement a la seva dilatada carrera i a les seves magnífiques gravacions individuals, i també acompanyant a la majoria de solistes i grups mítics dels seixanta, i per l’altra part per en JESÚS LARDIN, un dels components del DUO JUVENT’S (un grup que malgrat la seva curta carrera va deixar un excel·lent record entre els bons afeccionats).

JESÚS LARDIN ens va obsequiar amb un petit recital, combinant cançons inoblidables de la seva etapa del DUO JUVENT’S amb altres temes més actuals i amb un estil més de “cantautor”.

TONY RONALD per la seva part, i després de rebre el trofeu de l’associació, va fer un sincer i sentit parlament, deixant molt clara la seva poca predisposició inicial per aquest tipus d’homenatges, però al mateix temps la seva satisfacció per haver acceptat aquest, i per les mostres d’afecte demostrades pels assistents al llarg de la vetllada. Per acabar obsequiant-nos amb una improvisada actuació, i la promesa de retrobar-nos la propera tardor a la sala de festes  “Las Vegas”  de Sant Feliu de Guíxols.

Com en edicions anteriors, els homenatjats varen estar signant autògrafs i fent-se fotografies amb tothom que els hi va demanar (que no van ser pocs).

Amb l’actuació de JOHNNY CLARA AND THE HOUND DOGS un grup de Sant Feliu de Guíxols, enmarcat en el més pur estil rockabilly, va finalitzar aquesta memorable vetllada amb una bona tanda de bona música.

 

A l’Hotel Mirallac de Banyoles, el passat 13 de Març de 2004 es va celebrar la cinquena edició del “Sopar de Socis” i lliurament dels “Premis AAMA’60”.

En aquesta ocasió el conjunt homenatjat va ser el grup barceloní de LOS GATOS NEGROS que ja havia actuat per a nosaltres al fi de festa de la “Fira del Disc de Sant Feliu de Guíxols 2003”. Els assistents que van poder gaudir de la festa foren 255.

El moment més emotiu de la nit va ser el de l’entrada dels cinc components de LOS GATOS NEGROS, en el mateix espai on es feia el sopar, mentre sonava el seu gran èxit “Cadillac”, que fou espontàniament corejat per tots els assistents.

També es feu un merescut reconeixement als conjunts ELS CORBS NEGRES i ELS VOLCÀNICS d’Olot, per la seva tasca de difusió i divulgació de la música dels anys 60, i molt especialment per les seves desinteressades i molt valuoses col·laboracions envers la nostra entitat.

En José Antonio Muñoz i Marcelo Pinilla, membres de LOS CATINOS  també presents a l’acte, van lliurà els premis als components dels dos grups olotins.

Després de rebre els seus trofeus, LOS GATOS NEGROS  varen fer una molt complerta actuació, barrejant els seus èxits “de sempre” amb temes “nous” del CD que han editat recentment que porta per títol, “En negro y blanco”.

La festa va continuar amb l’actuació de ELS CORBS NEGRES d’Olot i dels Revival Factory de Girona, fins ben entrada la matinada.

 

Van ésser 290 les persones que es congregaren el passat 29 de Març de 2003 a l’Hotel Columbus de Platja d’Aro, per a celebrar la IV nit “Sopar de Socis” i “Premis AAMA’60”.

En el transcurs del qual es va homenatjar al conjunt LOS SIREX per la seva trajectòria musical durant més de quaranta anys amb una carrera farcida d’èxits; i també al Sr. MANUEL BOYANO, per la seva tasca de difusió de la musica dels anys seixanta, primer al front del “Cocodrilo Club” i darrerament des de la discoteca “Quartier” de Barcelona.

Cal remarcar la bona predisposició de LOS SIREX que, entusiasmats per l’homenatge, varen delectar l’audiència amb més de quaranta minuts de les seves cançons més trepidants, fent ballar tothom. Acabada l’actuació es varen fer un fart de signar autògrafs i fotografiar-se amb tothom que els hi va demanar.

També cal esmentar els dos premis especials, atorgats a “Discos SWING” de Mataró i a “Discos EDISON” de Barcelona, que tant treballen en favor de la musica dels seixanta i setanta.

La festa que va continuar amb les actuacions de Johnny Clara & Tha Hound Dogs, la “macrobanda” (vuit components) de Sant Feliu, i Els Volcànics d'Olot, es va allargar fins a quarts de cinc de la matinada.

 

 

Va tenir lloc el 9 de març de 2002 a l'Hotel Fornells Park de Fornells de la Selva (Girona). Fou un merescut homenatge a LOS CATINOS per tota la bona feina que varen fer, i que encara segueixen fent després de la seva reaparició fa quasi deu anys, a favor d’aquesta meravellosa musica del anys 60. Després de rebre els corresponents trofeus, LOS CATINOS varen fer una actuació memorable, recreant els seus romàntics èxits de sempre.

Tot seguit, va actuar el grup BIT SHADOW, alternant els temes de The Shadows amb els èxits més representatius del pop espanyol dels 60. Van concloure la festa el grup d’Olot RHINUS, amb versions de blues i country.

Es va lliurar també un premi AAMA60 al locutor de radio ALBERT MALLA, pel conjunt de la seva trajectòria, i molt especialment pel programa COCODRILO CLUB que portava a terme a l’emissora Ona Catalana dedicat exclusivament a la musica del anys 60.La vetllada va ser un èxit rotund, amb una assistència de 237 persones.

Com anècdota curiosa es podria ressaltar que LOS CATINOS van ser un dels primers grups que patiren la censura. En el seu sisè disc EP, un dels temes era “La Yenka de la paz” amb una lletra que deia “...estamos en paz... y es debido a la yenka...”. Coincidia en la celebració que es feia en aquella època dels “Franco, 25 años de paz”, i atribuir a la yenka la pau, a les “autoridades” de l’època els hi devia resultar excessiu i els obligaren a canviar el nom per  “La Yenka del amor”. El disc des d'aleshores porta un adhesiu amb la pertinent rectificació (si bé la lletra va quedar igual) passant a formar part ja per sempre del “Celtiberia Show”. Coses “d’aquells temps”.

 

Els premis AAMA60 en la segona edició es varen lliurar el 17 de Març del 2001 en el Sopar de Socis en el restaurant La Deu d’Olot.

En el transcurs d’aquest sopar l’Associació va fer un simpàtic homenatge al grup LOS MUSTANG per la seva important i extensa carrera musical, així com també a Toni Ford, com a manager del grup.

Van assistir tots els components originals del mític grup (Marco Rossi, Santi Carulla, Toni Mercader i Toni Mier, excepte el baixista, Miquel Navarro. Tambñe com s'ha esmentat, va estar-hi present el seu manager, en Toni Ford al qual es va agrair la seva col.laboració en la presència del grup a la festa.

A ells els hi van ésser lliurats els “II Premis AAMA60”. El grup animat i davant les peticions reiterades dels assistents, ens van fer gaudir amb tres peces del seu repertori (Shadoogie, Los Jóvenes i Livin’doll) la primera de The Shadows i les altres de Cliff Richard, actuant amb ells en Joan Mitjà, baixista de Bit-Shadow que va substituir a en Miquel Navarro baixista de Los Mustang que no va assistir a l’acte.

A més a més del grup de Barcelona homenatjat, LOS MUSTANG al llarg de la nit, van actuar un bon nombre de grups de molt diferents procedència, convertint-se la trobada en una agradable vetllada musical i amical alhora. 

Els grups que van actuar van ésser en total quatre, destacant que entre ells hi havia els bons amics ROCKING SHAODWS de Palma de Mallorca en aquesta segona gran festa que organitza l'associació.

ELS CORBS NEGRES, THE RHINUS i ELS VULCÀNICS, tots ells d’Olot
JOHNNY CLARA & THE HOUND DOGS de Sant Feliu de Guíxols
ROCKING SHADOWS de Palma de Mallorca, i
ELS OMBRES de Girona.

L’assistència entre socis i amics a aquest acte va ser de, 350 persones.

 

La primera edició d'aquesta activitat tan important per l'associació, que són els premis “AAMA60” es varen lliurar el 19 de Febrer de l'any 2000 en el decurs del tipic sopar i trobada de socis, a l’Hotel La Terrassa de Platja d’Aro.

Aquest primer premi, foren en realitat el lliurament de vuit distintius o reconeixements, a tots els grups que van col·laborar amb la nostra entitat en la Festa de Presentació que va tenir lloc el divendres dia 28 de Maig de l'any 1999 a la coneguda sala de festes “LAS VEGAS” de Sant Feliu de Guíxols.

Aquesta data, fou el punt de partida i la presentació oficial de l'Associació d'Amics de la Música dels Anys 60, abreviada amb les sigles AAMA60 al públic en general.

Una activitat la concesió d'aquests premis, que en mica en mica s'ha convertit i ha esdevingut en la més important activitat que desenvolupa l'associacio al llarg de l'any.

Cal tenir en compte, la seva essència, que no és altra que el reconeixem que d'una manera directe per alguns i més indirecta per uns altres, de la seva aportació, que no ha estat altra que promoure i ésser elements actius, en totes les mogudes i la mateixa història dels anys 60 i 70.

Però també cal tenir en compte, que d'aquestes persones, han estat plenament motivats per a continuar aquesta vivacitat; perquè d'una manera o altra han sabut i pogut portar fins els nostres dies tota aquesta il.lusió musical, impregnada alhora amb un ambient amical i d'agradable vivència.

Els conjunts o grups musicals premiats aquesta nit foren:

THE RHINUS d’Olot
ELS CHIRP’S d’Olot
ELS CORCS de Girona
BIT-SHADOW de Girona
ELS SHERPAS de Sant Feliu de Guíxols
JOHNNY CLARA & THE HOUND DOGS de Sant Feliu de Guíxols
ELS BORINOTS de Sant Feliu de Guíxols

L’assistència a la festa va ésser de 220 persones entre socis, amics i acompanyants.

 
portada | presentació | agenda | activitats | col.laboracions | notícies | enllaços | contactar
español
premis AAMA60 | fires del disc | mercadisc | guateque'60 | nits dels 60 | postals nadalenques | altres activitats
© copyright 2009